top of page

Het Jacht

De Wauqieuz optio is een uniek schip. Wauqieuz liet dit bijzondere jachtje bouwen ter ere van het 50 jarige bestaan. Er zijn er maar een paar van gemaakt en dit jacht is de enige in zijn soort buiten de Riviera. 

Het jacht is voorzien van een zeer ruime teakhouten kuip en beklede banken met goede rugleuning.
Ook kan er op zitzakken gezeten worden, handig tijdens het varen onder helling.

De open kuip is tevens geschikt als zwemplatvorm. Na het zwemmen is er een stevige stalen zwemtrap en eventueel een buitendouche.

In de kleine kajuit treft u een tafel met langsbanken en een eenvoudig keukenblok met ruime koeling van waaruit we u een koude lunch, snackjes en dranken kunnen serveren. Er is overigens geen stahoogte in de kajuit. Verder is het jacht voorzien van een kleine aparte afsluitbare ruimte met oa een toilet. In de kajuit kunt u in het vooronder rusten op ligbedden met een lengte van 2,1m welke ook buiten op het voordek als zonnebedden gebruikt kunnen worden. 

 

Het jacht is voorzien van de meest moderne tuigage en zo kunt u indien gewenst kennis maken met de functie van de volgende zeilen:

een squartop grootzeil met runners op de carbon mast, een highaspect keerfok, een carbon tapedrive rolgenua met schoten op selftaling lieren, een code 0 op furler, een symmetrische spinaker op carbon spiboom of een asymmetrische spi op een uitschuifbare carbon gennakerboom.
 

Indien u zich wilt laten zeilen is dat op deze praktische dagzeiler ook zeer gemoedelijk mogelijk. De diepstekende maar ook automatisch ophaalbare kiel en de twee roeren houden het jacht rustig in evenwicht en altijd op de juiste koers.

bottom of page